Pif din vinter te op

missblue_vinter_te

I disse kolde og mørke vintermåneder har vi fundet tre lækre og gode teer frem.

Grøn Morgenduft
En skøn grøn te – god basis te som kan piftet op med lidt ingefær, citron, kardemomme eller chili.

Chaplon Mynte te
Den perfekte te til en tilstoppet næse.

Chaplon Fuldmåne te
Kan nydes både varm og kold.

 

Vores favoritter

Grøn Morgenduft + ½ tsk. ingefær

Chaplon Mynte te + ½ tsk. citronskal

Chaplon Fuldmåne te + ½ tsk. honning

missblue_pif_din_te_op

Alle tre slags te er perfekte i sig selv, men de kan sagtens piftes lidt op med en ekstra smag. Prøv en af de nedenstående.

Ingefær
Ingefær er kendt for at øge immunforsvaret. Hvis du vil beskytte dig mod influenza i vintermånederne, kan et dagligt indtag af ingefær være med til at øge dit immunforsvar. Ingefær er rig på zink, krom og magnesium. De tre grundstoffer stimulerer blodcirkulationen og derved reducerer risikoen for feber.

Ingefær menes også at være en effektiv kur for maveproblemer, som oppustet mave, lette generelt mavebesvær og diarré. Du kan også fremme en bedre optagelse af næringsstoffer i blodet ved at tilføje ingefær i din kost.

(Kilde: MAIN)

Citron
Citroner er rige på C-vitaminer. Vores immunforsvar har brug for C-vitaminer for at holde sig sundt og stærkt. Ligesom ingefær er et dagligt indtag af citron med til at styrke dit immunforsvar og forhindre forkølelse og influenza. En god vinterdrik for din krop indeholder citronskal eller -saft.

(Kilde: MAIN)

Kardemomme
Udover at have en skøn og rig smag kan kardemomme være med til at berolige forstyrret eller oppustet maver. Kardemomme har også den gode kvalitet at det kun fjerner skadelige bakterier og ikke de gode bakterier.

(Kilde: BedreLivsstil)

Chili
Chili indeholder det naturlige stof capasaicin, som er det der gør at chili smager stærkt. Den proces, som capasaicin medfører, gør, at kalorier vil blive forbrændt automatisk i stedet for at sætte sig i vores fedtdepoter på kroppen.

(Kilde: HelseHelse)

Mynte
Mynte eller pebermynte indeholder mentol som her antiinflammatorisk, som kan nedkæmpe visse sygdomsfremkaldende bakterier. Mentol har også den egenskab at det renser en tilstoppet næse og kan hjælpe mod luftvejssygdomme. Ved en irriteret hals efter hoste kan mynte te være med til at lindre irritationen.

(Kilde: BedreLivsstil)

Honning
Honning er blandt andet med til at forbedre hukommelsen og kan være med til at bekæmpe stress, da det hjælper med at berolige nerverne. Det er glukosen i honningen, som gør det lettere for kroppen at slappe af. Derudover indeholder honning også calcium. Calcium optages af hjernen og er med til at styrke hjernens funktioner.

(Kilde: BedreLivsstil)

Lakridsrod
Denne rod er med til at sænke blodsukkeret og er derfor forebyggende for diabetes.

(Kilde: ALT)

 


Skriv en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres